Thursday, December 10, 2009

aku benci kauu , smokers !



okay i semakin membenci smokers
sejak tengahari tadi kat driving school
macam ta besh je bila .........
duk sorang sorang tengah baca magazine
tetiba seorang yang sangat "macho" (kononnya) datang
dengan muka yang agak grrrrr duduk
sebelah then ceh ape you ingat i akan
terpikat dengan hembusan asap rokok you
yang ta semenggah tuh?
*baca dengan satu nafas dan mengikut tarannum
yang betul .


rasa macam na baling je kasut yang
tengah dipakai kat mamat @$%^& yang
menghembuskan asap kotornye itu TEPAT
kat muka i , heh !


aku tataw baru atau dah lame
kat kotak kotak rokok yang ade
dijual kat kedai pak mat gigi dua mahupun
di kedai mak lijah janda vogue , aku
perasan kat kotak rokok uh siap
tayang gambar paru paru
rosak and yang kronik2 laa kann ,
mereka yang masih membeli otak
tertinggal kat mane mane ke?(-_-")


kalau naikkan harga rokok pun masih
ada orang beli apa kata haramkan terus
penjualan rokok kat malaysia ni kann??
heish baik baik dah sihat korang cari
penyakit laa pulak kannn...



guys , tak cool lah dengan asap you tuh !


19 kena tembak:

Iwan Ikhwan said...

smoker ni mmg hampeh~!!!

sarahunny said...

kalau dah suka, yg buruk dah tak nampak apa sudah

hanny nadia said...

iwan :

yes,memang pun.
u ta smoke ke?
hehe ;pp

hanny nadia said...

sarahunny :

betul uh sis,
kite yg nengok ni takut
je kaannn..

siggplus said...

aku pun benci smokers..hahaha

ahmad said...

diorang nak vitamin E tambahan tu...hehehe

hanny nadia said...

siggplus :

maknenye kau benci diri kau sendiri?haha ;pp

hanny nadia said...

ahmad :

banyak laa
punye vitamin,
cari vitamin D sudeyy,
dok pacak bawah matahari
pagi pagi ;DD

Anonymous said...

apela sangat smoker ni?

hanny nadia said...

anonymous :

apelaa sgt?
bagi u memang lah.

Anonymous said...

i bkn smoker
mungkin u penah alami,,
sape tahu,,

hanny nadia said...

anonymous :

hmm mungkin
i pun bukan smoker juga ;p

Anonymous said...

innoncent face,,

apela sangat,,
org kt msdc tuh mmg ramai,,
smoker,,
so,,
1st suggestion,,
wear a mask,,
u ll be safe,,

hanny nadia said...

anonymous :

okay laa ,
accepted ! :)

ASSILA. said...

agree!hate smokers.

bunga ;D said...

nak kena tembak jg..=D

hanny nadia said...

assila :

yeaahh babe!
kite gengg :)

hanny nadia said...

bunga :

mahu?
ready okay ;DD

. ieqa . said...

yea i hate smokers too !
tp nk buat camne, bf kite pn smoker jgak T___T