Thursday, October 8, 2009

hanny nadia pada 50 tahun akan datang



assalamualaikum warahmatullahiwabarakaaaatuhh .
phhhuuhhh ! kasi berkat sikit ini belog :)

lame ta post new entry , cerita raya pun ta
ader bukan ape raya tahun nih macam biasa saje ,
jadi senyap senyap saje lah kan . heee ;)
mesti korang rindu bukan ? hak3 tuih ;p

wahai tuan tuan dan puan puan yang dikasihi , bajet
wakil rakyat ke ape ? moving on . kita hidup makin lame
umur makin meningkat . tatau lah pulak kalau ada yang reverse ,
salah gear tuh sayang . masuk gear D balik . HAHA .
bukan apa , korang mesti penah terpikir macam mana bila
korang dah umur bla bla bla kan.

ta na lah ambil 10 20 tahun , straight 50 tahun
dah sure sure umur aku dah 67 tahun . wah nenek maliiii !
ngee ;D muka pun dah sure kedut seribu , puas cucu aku nak
kira kedut kat muka nanti . nak nak yang semput , pergh ,
dah doakan dapat cucu yang ada semput .
tak senonoh perangai nenek .(-_-")

time uh dah ta keje dah , dulu kerja as pensyarah
bahasa arab . time zaman kegemilangan , siapa ta kenal
Pn.hanny nadia ramai bercerita tentang kehebatan beliau
dalam bidang bahasa arab , yes ini geli . semua student
sayang kat dia ceh , ini lagi geli .

tapi itu dulu , dah pencen dah , duk rumah pulak
tapi masih kuat almaklumlah pelanggan setia susu anlene
masih boleh sepak terajang bersama cucu . haha .
tak sia sia duit si atuk setiap bulan beli anlene . haha .

nenek hanny ? nenek nadia ? nenek diya ?
tak rock laa cucu nenek , nenek nad lah ! haha .
pergi pasar bawak cucu berderet macam mangkuk tingkat
kat belakang manakala si nenek berjalan bersama atuk nya ,
awwww! almaklumlah dulu time muda muda selalu pergi
pasar seorang diri kerana atuk bekerja , bila dah pencen
hamikk 24 jam berkepitt . haha .

time uh insya allah masih berblogging , ceh nenek
sempoi ah belog belog segala . nanti cucu cucu yang
penuh kan site followers , chatbox , comments segala .
silap silap cucu jadi spy si atuk karanggg , mane taw atuk
takut nenek cari jodoh kat tenett ...

ini cerita kalau si nadia panjang umur lah ,
aminnn... macam geli jeww baca balik , awww !
apa apa pun si nenek masih setia dengan atuk nya okay !
muahaha ada yang termuntah pulak kanggg ... ;D

**mula membahasakan diri sebagai ' aku ' krn rasa
lebih dekat dgn readers lihat saja bila kita berdoa
kita juga membahasakan diri sebagai aku kepada
tuhan bukan?bukan tanda tidak hormat,itu tandanya
allah dekat dengan kita :)



10 kena tembak:

NUH HILMI said...

agak nye sape la atuk tu ekh...
huhu
(^_^)

hanny nadia said...

hilmi :

ceyt , adelah !
biarlah rahsia ,
muahaha ;DD

pira said...

tebayang muka kita tua2 nanti.mst cun abes! kulit mcm kismis..hahaha

chipsmore said...

adakah sy pakai aku dekat ngn readers?? hehe ;)

hanny nadia said...

pira :

hahah! memang cun ah,
pergi mane mane jew ade owang
na usha. ;DD

hanny nadia said...

chipsmore :

ohh sis , yah saya terasa dekat
dengan anda macam dah pernah
tidur sebilik..agagaga ;p

Anonymous said...

Filem Dya nie agak...

LAWAK!!

hehe. =P

hanny nadia said...

anonymous :

u pacekk aizat,i guessed.
am i right?

lawak?hahah!
agak lah cz biler bace balik
mmg tergelak2 pon ;p

Anonymous said...

ye mak cik siti..

hehe..

=P

hanny nadia said...

yes,i traced you!
hahah!;DD

thnx fer reading yah (: