Sunday, October 11, 2009

hot betol bila dicompare dengan anak jiran pak leman



assalamualaikum readers..
hope korang sehat sehat jeww laa yaa,kalau ta
sehat cepat cepat serbu klinik..hee :) okay lah,
malas na intro panjang panjang , karangg ada pulak
yang semput ;)

nih haa , aku na cerita pasal comparison yang
menjadi hobi makcik makcik kat taman aku nih ..
korang suka ke biler dicompare compare , aku ta
suka paling hot laa babe kalau dicompare ngan
anak jiran kew ngan cousin kew..

nak nak time raya , datang rumah kalau
niat na compare kan aku ngn anak sape sape ,
serious tahun depan kalau korang na datang raya
lagi aku panggil geng bas sekolah bom korang .

ibu / makcik tudung merah

anak kau dapat brape a time pmr dulu?
7a jeww..
ohh , kau tahu anak si bla bla dapat 9?
yeke?wahh,bagusnya..kak,tengok uh anak makcik bla
bla uh dapat straight a taw..
*time nih muka aku dah macam orang sembelit setahun
mana taknyer time pmr pulak diungkit aku dah nak spm
dah neh , ketinggalan betul makcik tudung merah neh.

ibu / makcik ta pakai tudung

dik , anak kau spm kan tahun nih?
ha'ah kak ..
ambil berapa subjek?
sebelas , dia amek sains agama .
tak ada amek tambahan ke?
makk oii , neh pun aku dah tercungap cungap ,
nak tambah lah pulak , eh , apa kata makcik aje
yang amek spm nak?
laahh,nape ta tambah ? anak akak ambil
bahasa perancis kat sekolah .
*dalam hati , "makcik,siapa yang study bahasa perancis
boleh jadi comeyy ek?kalau camtuh,saya pun nak.

ta kesah laa comparison tentang apa , mostly tentang
study lah kan tapi seriously mende nih sumer bukan
membakar semangat aku , lagi padam an semangat
adelaa , korang bayangkan semangat yang tengah
membara bara tiba tiba bomba datang berlagak
dengan dia punya uniform .

memang patutnye kita lagilah macam ...
" aku kena challence anak makcik uh "
tapi aku ta boleh la compare compare nih ,
rimas dibuatnyer . lagi bahagia hidup kalau
ta dicompare dgn sape sape . sure aku bebas dari
sembelit . haha .

*semalam berlakunya sakit hati neh.
compare lah lagi,geng bas sekolaaaahhh!
okay lah.off to sleep :)



30 kena tembak:

dee sygg said...

macekk .
kow pkai todong pe tyme uh ??
HAHA , ;DD

btw , cyez lawak kod entry nadia kali neh .
HAHA , ;D
kntot bedarah dibwt ny . HAHA , ;DD

pe la macek tudung mera uh , sebok jeaa an . buleyy i compare an ank dy nan ank pak abu sblh uma i neh ta ??
[ekceli , sblh uma i tade uma pown . HAHA , :DD]

ngee~~ ;bb

hanny nadia said...

dee sygg :

i pakai tudung kaler
kaler time neh yunk,haha ;DD

uit,compare an ank die ngn
ank pak deris hujung kg kita
tuh yunk.

*masalahnya bila kita sekampung?
muahahaha ;D

asna cute said...

wah wah wah ... mak cik tue...
mulut xde insurance tul...
sesuka hati ank org la nak wat pe pun dlm stdy..

mak ayh nadia xsibuk2 dia lak sibuk2.. ish ish.. kecian makcik tue.. terlalu mejunjung ank sediri.. takut silap ari bulan.. anak dia tolg mak die ke tepi...

ish ish...

hanny nadia said...

asna cute :

betul tuh sis,
ta kemana pun kalau berlagak
ta tentu pasal.

perancis konon,pergilah
pasar dengan bahasa perancis
dia tuh.muahaha ;DD

qyqa said...

ooooo...ambek aliran agama sains ek..
qyqa pun same gak..
wa...seksa tau nak blaja arab..
minat memang minat tapi susah..
nasib baiklah ustaz yg ajar arab tu suka cakap pasal kawen(den da gatai!)he3..

pasal compare tu??
hak enda mak cik..
bukannya anak dy pon nak kcoh kan..
truk,he3..
krm salam kat dy

pira said...

haha kalau mgalami kes mcm ni kene mkn pil ci ki tek un.

betok ke eja?haha lantak la. :D

NUH HILMI said...

ni menunjukkan dia nk pasang kn nadia gn anak dia kot...

so hati2 la yerk..
huhu
(^_^)

naddy-o said...

hahaha
okay tu sgt menyakitkan hati
hati membara2 tuu..
gila x suka org compare kte dgn org lain!

huhu
u chill jee:)
ingat! senyum:)

hanny nadia said...

qyqa :

minat arab eh?
boleh jadi geng woo! ;D

ceyt!mari gatai same same.
agagaga ;bb

salam u ta kan
sampai laa yunk cuz macekk uhh sebok basuh tudung merah die uh.
muahaha ;DD

hanny nadia said...

qyqa :

btw,thanx dropping by ! :)

hanny nadia said...

pira :

mentang mentang i sembelit.
HAHA ;DD

hanny nadia said...

naddy :

yelaa sape yang suka dicompare cam pelik jew kasi duk kat marikh aje lah ;p

yes dear,senyum :)

hanny nadia said...

hilmi :

eh!memandaaaii ajeww..
suka suka na pasang pasang
an pulak..

ta pasal pasal hari hari i pakai
tudung merah nanti.agagaga ;DD

dianna said...

hahah this is funny.
memang lah selalunya org2 tua suke sgt compare2 kan kite dgn anak die ah, ank jiran lah, anak makcik die lah.kelakar kan? but whatever it is, just be ourself kan?

hanny nadia said...

dianna :

tuh laa kalau boleh
dengan anak tok penghulu,
tok kadi,tok janggut pun
na compare.HAHA ;DD

yup i am truly me :)

sarahunny said...

rasanya kalau kena compare bab apa pun tak suka..jarang sis dapat compare yg mambina..tah la da ke tak..kalau ada pun 5 tahun lepas kot.. sabar je la dik.. yg pntg gud luck dgn exam!!

hanny nadia said...

sarahunny :

yelah,owang pun ta suka
di compare ouh.

thanxies darla! :)

chipsmore said...

dah selalu dah kene camni..haha

hanny nadia said...

chipsmore :

memang lumrah kot. ;DD

Anonymous said...

Lawak!!

hanny nadia said...
This comment has been removed by the author.
hanny nadia said...

anonymous :

pacekk zat zat! ;DD

arnamee said...

Salam.

org cool je selalu kena gni.,

Anonymous said...

ye mak cik!!

hehe.

=P

Anonymous said...

pe pasal blaja bhse prancis jew...
xnk blaja ilmu akhirat kew?
biol jew mak cik tuh...
stakat anak pandai bhse barat btpe?
nty mati pon tuhan tny dlm arab...
xde prancis2 nie...mmg sewel jew mak cik tuh...kire xde insurans lew tuh...suh geng bus bwk shot gun g sekolah tembak anak diew..kui3...

hanny nadia said...

anonymous :

hehe da fes anon is you,aizat.
i know.but whos da second anon ini?
kamu lagi ke aizat? :DD

hanny nadia said...

second anonymous :

siapakah anda ya?

ohh yelah,agaknya
kalau dpt conquer
bhs barat dah teror agaknya.

kat akhirat,meaningless
aje semua itu (:

eh,thanx dropping by! :DD

hanny nadia said...

arnamee :

yah babe,saya orang cool ;D

Anonymous said...

eh, bknla. juz yg fes.

>Aizat

hanny nadia said...

aizat :

ohh okay :)