Wednesday, August 26, 2009

P.H.D ,, perlukah ??



kita bukan bercerita tentang phd yang diidamkan oleh semua
orang . ini phd yang macam kalau kita jumpa orang begini mau tanam
hidup hidup seperti zaman jahiliah dulu .

alah , mesti ramai yang kate normal lah . mana
mana pergi pun ada orang ta suka . tak semua orang suka
apa yang kita buat . buat tu salah , buat ni salah .
jadi mereka saja yang betul lah .

okay la , orang orang begini perlu kasih sayang
kerana mereka kurang perhatian daripada masyarakat .
mungkin mereka rasa diri mereka terbuang jadi mereka
buatlah sesuatu yang dapat tarik perhatian orang .
tapi shit , sape na bagi perhatian kat kau huh ?

bercerita melalui pengalaman , amat sakit hati
bila orang macam ni wujud dalam dunia . rasa macam nak campak
dorang kat marikh , hiduplah kau kat situ . lagi sakit bila kawan
baik sendiri macam chooyy . siyess meyh , lepas kita
dah kawan 5 tahun , dah share secrets sama sama ,
boleh pulak an korang buat macam tuh . damn .

maka dengan itu , bila berkawan jangan terlalu baik
sehinggakan segala personal dikongsi , sehinggakan
makanan dalam mulut pun na bagi . melaratlah .
kot kot kawan korang tuh ada phd , makan hati ulam jantung saja weyh .

EXPERIENCE TEACH US WELL :)

mood : sarcastic

11 kena tembak:

naddy-o said...

orang orang yg mcm ni x patut ade kat dunia niee
menyusahkan je..
kann

hanny nadia said...

naddy :

kamu adalah geng saya .
sayang lebih lah :DD

ellenyna said...

hheee kawan senang cari, sahabat, susah kot. tapayah baek sgt, senang. kita tak hutang dia ape2, and dia jugak. payah ada PHD ni, t dapat yang m'ungkit mcm see-saw payah oh oh oh

hanny nadia said...
This comment has been removed by the author.
hanny nadia said...

ellenyna :

betul tuh
yang ad PHD nih toksah laa
na bangga pulak en
thanx sista ! :DD

atiQah adNan said...

thanks dear.. haPpy bLogging ya..!

hanny nadia said...

atiqah :

oh most welcome sis :D

dianna said...

kawan baik sendiri? ish i tak pernah alami tuh,kalau kene tuh mmg sentap lah kan.

tapi i pernah kene dgn kawan yg agak rapat. kawan agak rapat pun dah sentap.ni kan kawan baik kan?kan?

saba k dear. pengalaman mengajar kita :)

hanny nadia said...

dianna :

yes , berlaku adegan
sentap menyentap meyh
ngee~

sabar je laa en
thanx dear :DD

aDIBAh said...

dibah pun penah alami cam sis neh.
dah kenal sgt ngan perangai kwan baik.
kdg2 tuh baik ngan kte just nak amek kesemptan jew.dibah da serik la sis.
dibah nak kawan ngan yg betul2 kawan.
susah nak cari yg namanya SAHABAT!
papepun, sabar je k sis...

hanny nadia said...

adibah :

betul betul betul
na cari sahabat yang susah senang stay dengan kita memang payah.

anyway,semuanya ada hikmah an
dik :DD