Monday, March 1, 2010

kenapa mengeluh lagi dan lagi?



salam.
heyy peeps,tiba tiba mood aku yang
bagai nak rak gila nih bertukaw jadi sentimental.
*pergh melaka tulen sungguh.


tuan tuan dan puan puan sekalian *muka serius dan
suara garau (-_-") okay okay,serius lah.


pernah tak korang rasa apa yang korang nak
ta dapat,tapi apa yang kau ta nak bergolek golek
terkinja kinja dia datang kat korang. lumrah,
mesti semua orang pernah rasa kan. jangan tetibe
korang na wat muka suci pulak,kata tak pernah.


contohnya kau na honda jazz tapi dapat vespa ,
atau kau na iphone tapi dapat nset tiga tiga seposen(3310)
bak kata irene. atau kau na michael owen tapi dapat
michelle wartawan melodi. *okay melalut.


biasa kita akan mengeluh kan sebab
apa yang kita na tuh ta dapat , mengeluh lagi bila
apa yang kita ta harapkan tapi kita dapat , lepastu mengeluh
lagi bila mintak mak duit kertas tapi mak bagi duit syiling .
mengeluh dan mengeluh sampai berpeluh . realitinya , manusia
memang susah na puaskan hati mereka . *termasuk aku (-_-")


tapi aku bersyukur sebab aku ada mereka
; family , teachers , superb friends and kamu kamu yang hebat :)
thank you Allah ♥♥♥


18 kena tembak:

sophie said...

"atau kau na michael owen tapi dapat
michelle wartawan melodi."..suke ayat yang ny..lawak..hehehe

Anonymous said...

okla tuh minx duit kertas dpt duit syiling,,nty sng nk tepon,,mklm la tepon public pakai syiling bkn duit kertas,,

hanny nadia said...

sophie :

haha
thx btw ;)

hanny nadia said...

anon :

haha skunk
semua owg gune fon.
dah ta men dah public2,
agagaga :P

Anonymous said...

pandai jew ko ekk,,
nie msty bawak nset g sek,,

hanny nadia said...

anon :

u pun pandai jugak.
mane taw i bwk fon?
haha ;)

Anonymous said...

ko kn senior,,
msty jd big head,,
hehehe,,

hanny nadia said...

anon :

haha.
byase sudeyy.
ak ta baik mane pun ;)

Anonymous said...

bg aku ko bek,,
klu owg len,,
aku xtaw,,

hanny nadia said...

anon :

aww! sweet nyer ayat u.
haha :P
heh,klw owg len
ak jahat ouh.

Anonymous said...

ala,,ko jahat pon,,
juz little bit jew,,
study elok2 ekk spm nie,,
klu jahat2 pon msty dew class,,
br standard ckit,,kidding jew,,

p/s : ko mmg ske pose separuh2 ekk?

hanny nadia said...

anon :

sape ko nih ek?
curious ak.
mcm kenal ak sgt2 jew.

jht ad class?
senget je ko.haha
pose sparuh2?
means?

Anonymous said...

posing la,,

p/s: aku xsenget,,

hanny nadia said...

anon :

haha ak memain jew ah.
posing??

Anonymous said...

ayat yg agak Lawaaak!!. hahaha. :P

hanny nadia said...

anon :

haha
u pasti aizat kan?
;)

Anonymous said...

Lalalala~

hanny nadia said...

anon :

hanya aizat yg mmpu :P